previous arrow
next arrow
Slider

Veenendaal, ’t Goeie Spoor

Stadse parkappartementen

Aan de ontwikkeling van de twee gebouwen aan ’t Goeie Spoor ging een lang traject vooraf. Het aantal woningen in het oorspronkelijke plan werd flink gereduceerd, waarna de architectuur is aangepast, maar de beoogde uitstraling behouden bleef. Qua uiterlijk verschillen de twee gebouwen niet zo veel van elkaar. Het is niet veel mensen gegeven, maar wonen in een groene omgeving, nabij het centrum van Veenendaal is een mooie droom. Het wonen en leven in de vrije en groene omgeving van Veenendaal in een modern appartement is hoe wij deze droom zien. Alle voorzieningen op loopafstand, maar tegelijk aan de rand van een fantastisch park waar je kan genieten van stad en natuur.

Het kavel, opgespannen tussen station Veenendaal en Rondweg-West, ingeklemd tussen het spoor Utrecht- Rhenen en de doorgaande weg ’t Goeie Spoor, ontleent zijn groene karakter aan de stationssingel. Dit karakter wordt behouden en versterkt met een groene, toegankelijke en landschappelijke inrichting waarbij zoveel mogelijk in het groen geparkeerd wordt.

De wens vanuit de architectonische beeld- kwaliteit een sculpturaal gebouw te realiseren met sprekende koppen is vertaald naar twee gelaagde optrappende gebouwen. De sculpturaliteit wordt verder versterkt door opbouw van een stapeling volumen welke per laag ten opzichte van elkaar wisselen. Daarnaast draaien de appartementen op de koppen van een op-het-spoor naar een op-het-groen georiënteerde plattegrond, wat voorkomt dat er gesloten gevels ontstaan en bijdraagt aan de sculpturaliteit.

Factsheet

Locatie:

Oppervlakte: 46m2 tot 98m2

BVO Beschikbare oppervlakte:

Aantal appartementen:63

Aantal verdiepingen:5

Commerciële ruimte:18.500

Ontwikkelaar:SOMeCreation

Verwachte oplevering:Februari 2020

Start bouw:n.n.b.

Bouwbegeleiding:

Uw contactpersoon:

Tom Mulder